e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού από την πρώτη ημέρα τής φοίτησης τους είχαν πολλές απορίες για τους χώρους τού Νηπιαγωγείου, για το «μεγάλο κτήριο» αλλά και για τους εξωτερικούς χώρους τού Αρσακείου, καθώς θεωρούν, πολύ σωστά, όλους τους χώρους Σχολείο τους.

Έτσι, παρατηρούσαν στα διαλείμματά τους πολλά και διαφορετικά κτήρια και αναρωτιούνταν τι συμβαίνει στο καθένα...

Με αφορμή, λοιπόν, την ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2019, τα προνήπια και τα νήπια επισκέφθηκαν τον ιερό ναό που βρίσκεται στον χώρο των Σχολείων.

Οι μαθητές, αφού προσκύνησαν και πήραν μαζί τους από μια μικρή εικόνα τής Αγίας Αναστασίας και άρτο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και άλλους χώρους των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, όπως το κεντρικό κτήριο και το θέατρο, και να συζητήσουν για την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων.

Επίσης, παρατήρησαν όλες τις προτομές που βρίσκονται στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους τού Σχολείου προς τιμήν των ευεργετών του.
Ιδιαίτερα, όμως, στάθηκαν στην προτομή τού Απόστολου Αρσάκη, που υπήρξε ο βασικός ευεργέτης των Αρσακείων Σχολείων.

Μάλιστα οι μαθητές πληροφορήθηκαν πως ο Απόστολος Αρσάκης ήταν εκείνος που ζήτησε την οικοδόμηση τού ναού τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας στη μνήμη τής αγαπημένης του συζύγου Αναστασίας Αρσάκη.

Τέλος, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις νηπιαγωγούς τους και στους εξωτερικούς χώρους των Σχολείων, και έτσι, όταν επέστρεψαν ενθουσιασμένα στις τάξεις τους, το Σχολείο τους ήταν πια ένας τόπος γεμάτος προσδοκίες για το μέλλον...