e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




2021. Η εφετινή χρονιά είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τού 1821.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, παρά τις δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να δουν μέσα από τα μάτια των ηρωικών Ελληνίδων και Ελλήνων τα χρόνια τής Επανάστασης.


Οι συζητήσεις των μαθητών με τις νηπιαγωγούς τους για την Επανάσταση, αλλά και για την θρησκευτική εορτή τού Ευαγγελισμού, που είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, κορυφώθηκαν καθώς πλησίαζε η 25η Μαρτίου.
Στις διά ζώσεις αλλά και στις ψηφιακές τους τάξεις, τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία τής Ελλάδας αλλά και τις ατομικές ιστορίες των ηρώων τής Επανάστασης μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, από ιστορικές πηγές, ψηφιακά αρχεία και περιηγήσεις σε μουσεία, μέσα από βιβλία και τραγούδια, ακόμα και από προσωπικές αφηγήσεις των οικογενειών για γενναίους προγόνους τους.
Η Ελευθερία ήταν μια έννοια η οποία επίσης συζητήθηκε στα τμήματα και τα παιδιά εξέφρασαν ακόμα μια φορά τις σκέψεις τους, που έκαναν υπερήφανες τις νηπιαγωγούς τους.
Στις 24 Μαρτίου 2021, παραμονή τής Εθνικής Επετείου τής 25ης Μαρτίου 1821 και τής εορτής τού Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου, μέσα στις γνώριμες πλέον ψηφιακές τους τάξεις, τα προνήπια και τα νήπιά μας γιόρτασαν με πολύ χαρά φορώντας την επίσημη ενδυμασία τού Νηπιαγωγείου.
Τραγούδησαν επετειακά τραγούδια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, θυμήθηκαν και πάλι τα ιστορικά γεγονότα, ευχήθηκαν χρόνια πολλά, παρήλασαν με καμάρι κρατώντας τις αυτοσχέδιες σημαίες τους και στάθηκαν προσοχή για να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο, θυμίζοντας σε όλους με συγκίνηση πως τα παιδιά μας είναι το μέλλον.
Ζήτω η Ελευθερία! Ζήτω η Ελλάδα!