e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν ήδη ξεκινήσει να συζητούν στις ψηφιακές τους τάξεις, και με την ευκαιρία τού εορτασμού των Χριστουγέννων, για τη μεγάλη σημασία τής αλληλεγγύης και τής προσφοράς στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή την περίοδο που όλη η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από πράξεις συμπαράστασης.

Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν με την επιστροφή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και ήταν φανερό πως τα παιδιά επιθυμούσαν να δράσουν και να βοηθήσουν ως ομάδα.

Η κατασκευή ημερολογίων κάθε χρόνο από όλους τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου την περίοδο των Χριστουγέννων και η ευγενική συμβολή των γονέων τους με ένα χρηματικό ποσό τής κρίσης τους, ως αντίτιμο τού ημερολογίου, ώστε το Σχολείο να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη, αποτελεί παράδοση για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, με τους γονείς και τους μαθητές χρόνια τώρα να την έχουν αγκαλιάσει με συγκινητική ανταπόκριση!

Τα παιδιά μας εκφράζουν πάντοτε τα πιο ευγενικά αισθήματα και μια τέτοια Πράξη Αγάπης στην οποία έχουν ενεργό ρόλο δεν θα μπορούσε παρά να τα ενθουσιάσει.

Τα ευφάνταστα ημερολόγια που κατασκεύασαν την εφετινή χρονιά οι μαθητές τα παρέλαβαν με καμάρι στις 22 Ιανουαρίου 2021 για να στολίσουν τα δωμάτιά τους.

Η συμμετοχή των γονέων στο κάλεσμα τού Νηπιαγωγείου μας ήταν συγκινητική και πέραν των προσδοκιών μας, λόγω των πρωτόγνωρων δύσκολων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά τους διατέθηκε:

• στη διεθνή, ανεξάρτητη οργάνωση Action Aid (www.actionaid.gr)
• στον φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού
  "Η Αγκαλιά" 
(www.agalia.org.gr)
• στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο Δίκτυο για τα Δικαιώματα τού Παιδιού (ddp.gr).