e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαισιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση λογοτεχνικών βιβλίων από συγγραφείς στον όμορφο κήπο τού ιδρύματος, στο πλαίσιο τού Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Δ΄1 τάξης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κ. Ε.Σταυροπούλου, παρακολούθησαν την κ. Ε. Σβορώνου να παρουσιάζει το βιβλίο της "Το σκληρό καρύδι". Η συγγραφέας με άμεσο κι ελκυστικό τρόπο παρουσίασε στις πραγματικές τους διαστάσεις τα καθημερινά προβλήματα που προκαλεί η ανέχεια αλλά και η μη παραδοχή και αποδοχή τής διαφορετικότητας. Το εν λόγω βιβλίο εκδόθηκε με την συνεργασία τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους κ. Ν. Γρατσία, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον συγγραφέα κ. Γρ. Χαλιακόπουλο να παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο κουρσάρος τής Πρώτης". Έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν το, άγνωστο σε πολλούς, νησάκι Πρώτη, που προστατεύει τη Μαραθόπολη τής Ν. Μεσσηνίας από τα κύματα τού Ιονίου, και να πληροφορηθούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί την εποχή των πειρατών.
Παράλληλα, ανακάλυψαν τρόπους να ξεπερνάει κανείς τους φόβους του και να πετυχαίνει τους στόχους του, καθώς οι δύο ήρωες τής ιστορίας δοκίμασαν τις αντοχές τους, όταν ένα άγριο χειμωνιάτικο βράδυ κάνει την εμφάνισή του ο ξακουστός κουρσάρος Μπαρμπαρόσα.
Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τα βιβλία τα οποία προμηθεύτηκαν προκειμένου να τα διαβάσουν.