e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού διαθεματικού προγράμματος «Αγαπώ τη φύση, αγαπώ την πατρίδα μου», οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Στις 4 Οκτωβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, οι μαθητές παρακολούθησαν στα Γαλλικά το πρόγραμμα "Connaître les animaux" ("Γνωρίζω τα ζώα"), με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Φανής Τριπολιτσιώτου. Έτσι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο, παίζοντας και διασκεδάζοντας, την ονομασία διαφορετικών ειδών εντόμων, θηλαστικών και πτηνών.
Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο τής διαθεματικής εργασίας ετοίμασαν μια ξενάγηση στα Γαλλικά για τους γονείς τους. Μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και ερωτηματολόγιο στα Γαλλικά, έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την αλεπού, τον πελαργό, τις πεταλούδες, τον κροκόδειλο, καθώς επίσης για πετρώματα, όπως τα μάρμαρα και το «ψωμάκι τής φύσης».
Την ημέρα τής γιορτής, χωρισμένοι σε ομάδες υποδέχθηκαν τους γονείς, τους καλωσόρισαν, τους προσέφεραν το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και, αφού τους ξενάγησαν, στο τέλος της γιορτής τους προσκάλεσαν στο μαγαζάκι όπου πουλούσαν τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (λάδι, ελιές, τυριά κ.ά.) παρακινώντας τους να τα αγοράσουν. Οι μαθητές απόλαυσαν τόσο την προετοιμασία όσο και τη γιορτή και αισθάνθηκαν περήφανοι για την άνεση με την οποία μιλούσαν τη γαλλική γλώσσα στους γονείς και τους καλεσμένους.
Στόχος τής δράσης ήταν η συμμετοχή των μαθητών με βιωματικό τρόπο σε σκηνές τής καθημερινής ζωής, αλλά και η ευαισθητοποίηση και ο σεβασμός που πρέπει να αισθάνονται για θέματα που αφορούν στη φύση, στο περιβάλλον και στους θησαυρούς ενός Μουσείου. Τη βιωματική διαθεματική δράση επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.