Print
«Με τη σάκα μου στον ώμο…  πρώτο, δεύτερο… έκτο χρόνο» ήταν ο τίτλος τής γιορτής αποφοίτησης τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στο θέατρο των Σχολείων μας.
Αυτή τη σάκα, σήμα κατατεθέν τής σχολικής ζωής, άνοιξαν οι μαθητές μπροστά στα μάτια των καλεσμένων μας και ζωντάνεψαν αναμνήσεις γλυκές από τα πρώτα τρυφερά χρόνια ως τα κατοπινά των τελευταίων τάξεων τού Δημοτικού.
Εξορμήσεις, αστεία περιστατικά, αγωνίες, εκπλήξεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικά γεγονότα, διαγωνίσματα, βαθμοί, φιλίες, διακρίσεις και άλλα πολλά περιελάμβαναν οι αφηγήσεις των παιδιών.
Αυτό που ιδιαίτερα βάραινε στα σάκα των αναμνήσεων ήταν η αγάπη για την πατρίδα, την ιστορία, την παράδοση τού τόπου μας καθώς και η ευγνωμοσύνη στους δασκάλους που στάθηκαν δίπλα τους στην εξάχρονη πορεία τους.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από τραγούδια και χορούς, ενώ την αίθουσα και το κεντρικό χολ στόλιζαν καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών.
Οι δασκάλες και η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ε.Σαντοριναίου κατευόδωσαν τα παιδιά και τους ευχήθηκαν καλή αρχή στο Γυμνάσιο.
Τη γιορτή έκλεισε με τις εγκάρδιες ευχές της η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. υπογραμμίζοντας την αξία τής πνευματικής καλλιέργειας στη ζωή των παιδιών.
Μετά το τέλος τής γιορτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεξιώθηκε όλους τους καλεσμένους στον φιλόξενο χώρο τού Σχολείου μας.