Print
Η πρώτη ημέρα στο Σχολείο είναι μια νέα αρχή, ένα μεγάλο γεγονός για όλους, ιδιαίτερα για τα «πρωτάκια»: χαίρονται, ανυπομονούν, αγωνιούν, νιώθουν αυτή τη γλυκιά περιέργεια για το καινούργιο που έρχεται.

Προσπαθώντας να ομορφύνουν αυτές τις ξεχωριστές τους στιγμές οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού , τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, ετοίμασαν στον κήπο τού Σχολείου μια ζεστή εκδήλωση για τους μικρούς συμμαθητές τους.
Στην αρχή η Διευθύντρια κ. Έλενα Σταυροπούλου καλωσόρισε τους μαθητές και ευχήθηκε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραμύθια, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια από τους ηθοποιούς κ. Ε. Βλάχου και Κ. Δαλαμάγκα οι οποίοι παρουσίασαν το βιβλίο «Η Φαρφανέλα», εκδ.Πατάκη.
Η καθηγήτρια κ. Φιλιππία Σακλαρίδου επιμελήθηκε το μουσικό μέρος τής εκδήλωσης με τραγούδια που απέδωσαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης.
Τέλος οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έδωσαν σε κάθε ένα πρωτάκι ένα γράμμα με τις ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά, την πρώτη τους στο Δημοτικό, ενώ το Σχολείο τούς προσέφερε ένα ξεχωριστό δώρο, μια ισοθερμική τσαντούλα με μια πετσέτα για το κολατσιό τους!

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έγραψαν σχετικά με την εκδήλωση:

«Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα! Υποδεχθήκαμε τα πρωτάκια μας! Καθένας από εμάς, τα μεγαλύτερα παιδιά τού Σχολείου, πήρε το πρωτάκι του από το χέρι και το συνόδευσε στο υπαίθριο θεατράκι τού Σχολείου, για τη γιορτή καλωσορίσματος! Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη, που με έκανε να θυμηθώ ότι πριν από μερικά χρόνια ήμουν εγώ στη θέση τους και τώρα τελειώνω το Δημοτικό! Πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια!»

«Γελάω με τη σκέψη πως πριν από πέντε χρόνια ήμουν εγώ στη θέση που βρίσκεται το πρωτάκι μου σήμερα! Δεν γνώριζα κανένα και δύσκολα μιλούσα στους άλλους συμμαθητές μου… Ήμουν μικρό και χρειαζόμουν υποστήριξη!»


«Είναι πολύ σημαντικό για έναν μαθητή τής Α΄Δημοτικού, που έρχεται πρώτη φορά στο «μεγάλο σχολείο», να έχει βοήθεια από έναν μεγαλύτερο μαθητή, που θα γίνει καλός του φίλος!»


«Προσπάθησα να κάνω το πρωτάκι μου να νιώσει και αυτό μέλος τής μεγάλης αρσακειακής οικογένειας! Θα το προσέχω όλη τη σχολική χρονιά!»

«Εμάς μας είχαν υποδεχθεί τα τότε εκτάκια, που σήμερα φοιτούν στην Γ΄Λυκείου και σε λίγο καιρό θα εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο! Σκέφτομαι λοιπόν πόσο γρήγορα θα περάσουν τα χρόνια και για τα δικά μας πρωτάκια. Θα μεγαλώσουν γρήγορα σαν κι εμάς και θα γίνουν υπεύθυνα όπως εμείς! Τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και καλή πρόοδο!»