e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, το παλαιότερο σπίτι τής εποχής τής Τουρκοκρατίας στην Αθήνα. Πρόκειται για το διώροφο αρχοντικό τού Άγγελου Μπενιζέλου, πατέρα τής Ρηγούλας Μπενιζέλου, τής Αγίας Φιλοθέης.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους τού αρχοντικού και έμαθαν την ιστορία του, αλλά και για τη ζωή και το έργο τής Αγίας Φιλοθέης από την εκπαιδευτικό κ. Αμπόνη. Συμμετείχαν επίσης σε μικρά θεατρικά παιχνίδια με την καθοδήγηση τής παιδαγωγού κ. Στάμου.
Τέλος, τα παιδιά είχαν την τιμή να περιηγηθούν στους χώρους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο και να συναντήσουν από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο Β΄ και να πάρουν την ευλογία του.
Τα παιδιά χάρηκαν έναν ξεχωριστό περίπατο στην αθηναϊκή Πλάκα με τη συντροφιά τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μάνης, ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε ιερέας των Αρσακείων Σχολείων και ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές στη Μητρόπολη Αθηνών και σε ένα παλαιό αθηναϊκό σπίτι όπου στεγάζεται το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής.