e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Γερμανικού τμήματος των Δ΄ και Ε΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Θ. Αρταβάνη, ασχολήθηκαν με τους Γερμανούς αρχιτέκτονες που έζησαν και εργάστηκαν στην Αθήνα τού 19ου αιώνα.
Στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος «Ο πολιτισμός μέσα από τα μάτια των παιδιών», οι μαθητές ασχολήθηκαν με την πολιτιστική ταυτότητα τής Αθήνας και συνειδητοποίησαν ότι ο πολιτισμός της αντικατοπτρίζεται και στα όμορφα νεοκλασικά κτήριά της.
Τα παιδιά παρακολούθησαν παρουσίαση από την ψηφιακή πλατφόρμα τού Σχολείου με θέμα την επίδραση τής αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων στα έργα γνωστών Γερμανών αρχιτεκτόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, και γνώρισαν τον νεοκλασικισμό μέσα από τα χαρακτηριστικά αυτά έργα.
Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα υπέροχα κτήρια που θαυμάζουμε, επισκεπτόμαστε και χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα στην Αθήνα είναι έργα Γερμανών αρχιτεκτόνων που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την ίδρυση τού ελληνικού κράτους.
Οι μαθητές επεξεργάστηκαν επίσης φυλλάδια εργασίας και, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος στο Θέατρο των Σχολείων.