Print

Πώς πήρε το όνομά της η Πλάκα; Ποιος είναι ο πιο αρχαίος δρόμος στον κόσμο; Πώς οι πειρατές έγιναν δελφίνια; Ποια εκκλησία συνδέεται με την Ανάσταση και το Άγιο Φως; Πού βρίσκεται η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση από τους Τούρκους; Ποια είναι η σχέση τής οδού Τριπόδων με το θέατρο και τον κινηματογράφο; 

Πολλές ερωτήσεις και αναπάντεχες απαντήσεις για τους μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-περίπατο στα στενά τής Πλάκας με τίτλο "Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα" στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Ήταν για τα παιδιά ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία. Μέσα από παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα και μνημεία τής Πλάκας και έμαθαν την ιστορία τής πιο αρχαίας γειτονιάς με έναν ευχάριστο τρόπο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ιστορία τής ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων μέσα από μια προσομοίωση τάξης των παλαιότερων δεκαετιών.