e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τής Ολυμπιακής Παιδείας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν το διαθεματικό-πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπόνησαν με θέμα «Από τους αρχαίους στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες» και με έναυσμα το γεγονός ότι το 2020 έχει οριστεί Ολυμπιακό έτος.

Στο πλαίσιο αυτού τού προγράμματος οι μαθητές πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες:

Ξεκινώντας στο μάθημα τής Ιστορίας από τον Ηρακλή, ο οποίος αποτελεί μυθικό πατέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι μαθητές έμαθαν για τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαίων αγώνων και περιηγήθηκαν διαδραστικά στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο μάθημα τής Φυσικής Αγωγής, με τις καθηγήτριες κ.  Δ. Μαστοράκη και Μ. Τσούνα, οι  μαθητές  γνώρισαν ποικίλα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, και συνεργάστηκαν με στόχο το "ευ αγωνίζεσθαι".

Στην Πληροφορική οι καθηγήτριες κ. Α.Στέφου και Κ. Μυτακίδη  δίδαξαν βασικές αρχές ρομποτικής και χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό ρομπότ Micro:bit πραγματοποίησαν ρομποτικούς αγώνες, μοιράζοντας πολλά μετάλλια!

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, με τον καθηγητή κ. Α. Στρατούδη, οι μαθητές μελέτησαν τις δάδες  των Ολυμπιάδων, τα μετάλλια, τις ολυμπιακές αφίσες, αλλά και την κίνηση των αθλητών, από τα οποία 
εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες.

Στο μάθημα τής αγγλικής γλώσσας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Κ. Μ. Γρηγοράκη, Α. Δάνδουρα, Μ. Δασκαλάκη, Ί. Ιωακείμ και Α. Κεσόγλου, τα παιδιά διδάχθηκαν το αγγλικό ποίημα τής κ. Α. Δάνδουρα, με τίτλο «The Olympic Games», μέσα από το οποίο έμαθαν για την ιστορία και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος,την ημέρα τής παρουσίασης τού προγράμματος οι μαθητές δραματοποίησαν στο θέατρο τού Σχολείου το έργο «Από την Ολυμπία προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!,  βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο τής Ιλεάνας Κλοκώνη.
Το θεατρικό πλαισιώθηκε από σχετικά με το θέμα τραγούδια, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας κ. Φ. Σακλαρίδου.
Μέσα από την παράσταση οι μαθητές πραγματοποίησαν ένα ταξίδι από τους αρχαίους στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι γονείς των μαθητών θαύμασαν σε μια έκθεση τις γνωστικές και εικαστικές δημιουργίες των παιδιών.

Για την εκδήλωση εργάστηκαν οι δάσκαλοι τής Γ΄ τάξης κ. Σ. Βλάχου, Ν. Γρατσίας και Ε. Ζαρκάδα, σε συνεργασία με τους καθηγητές των ειδικοτήτων.
Τη γενική επιμέλεια και τον συντονισμό τού προγράμματος είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Έλενα Σταυροπούλου.