Print

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού διαβάζοντας το βιβλίο «1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», τής Σοφίας Ζαραμπούκα, γνώρισαν τους ήρωες, τους τόπους και τα γεγονότα τής ελληνικής επανάστασης.

Και στις 19 Φεβρουαρίου 2021 η συγγραφέας συνδέθηκε μαζί τους σε διαδικτυακή συνάντηση και απαντώντας στις ερωτήσεις τους παρουσίασε τον εαυτό της και εξήγησε τον τρόπο με το οποίο εργάστηκε για να γράψει το βιβλίο της.

Χαρακτηριστικά τους είπε ότι το έγραψε αφού μάζεψε πολλές πληροφορίες από ταξίδια που έκανε σε όλη την Ελλάδα και από επισκέψεις της σε μουσεία.

Στην εικονογράφηση τού βιβλίου προσπάθησε να συνδυάσει τη λαϊκή με τη σύγχρονη τέχνη και είπε στους μαθητές ότι πολλές φορές πρώτα κάνει τα σχέδια και μετά το κείμενο και ότι τώρα πια ζωγραφίζει στον υπολογιστή και της αρέσει πολύ.

Τους εκμυστηρεύτηκε, επίσης, ότι της αρέσει η μοναχική ζωή, ενώ αγαπά πολύ το σχολείο, τα βιβλία, το θέατρο, μα πιο πολύ απ’ όλα τα παιδιά!

Τα εξέπληξε, τέλος, όταν τους ανέφερε ότι γι΄ κείνη η "ζήλια" είναι μάθηση, γιατί την κάνει να θέλει να προσπαθήσει περισσότερο και να καταφέρει περισσότερα και δυσκολότερα πράγματα.

Η συγγραφέςας έκλεισε την ομιλία της στα παιδιά λέγοντας ότι είναι υπέροχο όταν η γνώση συνδυάζεται με τη χαρά και τους ευχήθηκε να χαίρονται πάντα αποκτώντας καινούργιες γνώσεις!