e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού διαθεματικού πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Ιχνηλατώντας την πόλη μας, την Αθήνα», οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, τον Μαρτίο 2015, συνάντησαν την ιστορικό τέχνης και συγγραφέα κ. Άρτεμη Σκουμπουρδή στον χώρο τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων και είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εισήγηση με τίτλο «Αθήνα, μια πόλη μαγική».
Η κ. Σκουμπουρδή, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οδήγησε τα παιδιά σε έναν όμορφο ψηφιακό περίπατο στο ιστορικό κέντρο τής πόλης μας, τής Αθήνας. Οι μαθητές θαύμασαν το μεγαλοπρεπές Ολυμπίειο, συζήτησαν για την περιοχή τής Πλάκας, πληροφορήθηκαν για την αρχαία αγορά και τον καταλυτικό της ρόλο κατά τα αρχαία χρόνια.
Ύστερα, έντυπωσιάστηκαν από την περιοχή τού Κεραμεικού και τις επιτύμβιες στύλες που δεσπόζουν εκεί επιβλητικά, περιηγήθηκαν στον λόφο τού Θησείου και τον λόφο των Νυμφών. Έτσι, μέσα από την παρούσα εισήγηση, οι μαθητές ανακάλυψαν άγνωστες πτυχές τής πόλης τους, τής Αθήνας και γνώρισαν τα σπουδαία μνημεία της.