e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τη βιωματική δράση τής ενότητας 5 τής μεθόδου Vitamine 2 και σε συνδυασμό με τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στις 29 Μαΐου 2015 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ασχολήθηκαν με την οικολογία.
Αφού οι μαθητές διδάχθηκαν το λεξιλόγιο (μέσα από κείμενο τής μεθόδου) που αφορά στην οικολογική στάση ζωής των ανθρώπων, απάντησαν στην ερώτηση «Êtes-vous écolos?», αν οι ίδιοι δηλαδή είναι οικολόγοι στην καθημερινή τους ζωή και με ποιο τρόπο, προβάλλοντας επιχειρήματα οικολογικής συμπεριφοράς. Η εργασία έγινε στον προφορικό και στον γραπτό λόγο. Οι μαθητές παρουσίασαν τις απόψεις και τις σκέψεις τους στους συμμαθητές τους, ενώ παράλληλα δημιούργησαν διάφορα έργα καλλιτεχνίας (όπως βάζα, κάστρα, καράβια, διάφορα διακοσμητικά χώρου) χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί).
Στόχος τής δράσης ήταν οι μαθητές να εξοικειωθούν όχι μόνο με το λεξιλόγιο τής ενότητας, αλλά κυρίως να μάθουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καθημερινότητα τού ανθρώπου η οικολογική στάση ζωής, ο σεβασμός στο περιβάλλον που είναι και σεβασμός στη ζωή.
Οι εργασίες των παιδιών αναρτήθηκαν σε κεντρικό ταμπλό στον χώρο τού Σχολείου.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριές τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Εβίτα Δούβλου.