Print

«Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μια στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μiα από την άλλη, όσο είναι σήμερα».

Αντώνης Σαμαράκης, "Ζητείται ελπίς"

(με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση τού Αντώνη Σαμαράκη.)

Η ΣΤ΄ τάξη τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συμμετέχει στο πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021 και συνεργάζεται με το Δ.Σ. Νέας Πεντέλης και το 8ο Δ.Σ Κηφισιάς.
Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται από το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. τού Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. τού Πανεπιστημίου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Π. Αναστασιάδη.

Την εφετινή χρονιά τελεί υπό την αιγίδα τής Προέδρου τής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στόχος τού προγράμματος είναι, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ομόχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα των τηλεδιασκέψεων, η ανάπτυξη τής συνεργατικής μάθησης ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών σχολείων από όλη την Ελλάδα, η δημιουργικότητα και η καινοτομία, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, προφορικού λόγου, κριτικής σκέψης και στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων.

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν δικές τους ψηφιακές ιστορίες σε σχέση με το εφετινό θέμα: "Ζητείται Ελπίς στη μετά COVID εποχή."

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθοδηγούν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί κ. Π. Γιαννοπούλου, Έ. Κατσούλη, Κ. Χωριανόπουλος και η Διευθύντρια κ. Β. Ροδοπούλου.

Κατά τη διάρκεια τής 1ης τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2021, έγινε η γνωριμία των δύο τμημάτων τής Στ΄τάξης με τα συνεργαζόμενα σχολεία πάνω σε τρεις άξονες που αφορούσαν στην ΠΟΛΗ, το ΣΧΟΛΕΙΟ, τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ, καθώς και με την ανάδειξη τού θέματος μέσα από σχετικές προβολές.

Για όλα τα θέματα εργάστηκαν οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες.

Τις τηλεδιασκέψεις τίμησαν με την παρουσία τους και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις εργασίες και τον τρόπο παρουσίασης των μαθητών σε αυτές τις ιδιαίτερες σχολικές συνθήκες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ.Χ. Μπαμπαρούτσης, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ζ. Ταβουλάρη και Μ. Καπετανίδου, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλος των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Σ. Σταθοπούλου και η Συντονίστρια θεωρητικών μαθημάτων των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Αθ. Μακροπόδη.

Ακολουθούν τα βίντεο με τα οποία έγινε η ανάδειξη τού θέματος.