e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Στ´ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους μαθητές τής Α´ τάξης, “τα πρωτάκια μας”.
Οι μεγαλύτεροι μαθητές έπιασαν με περισσή αγάπη από το χέρι τα πρωτάκια και τα περπάτησαν στα μονοπάτια τού Σχολείου μας.
Στη συνέχεια τούς προσέφεραν μια συγκινητική επιστολή, ένα γράμμα φιλίας δίνοντας υπόσχεσή ότι θα είναι δίπλα στους μικρούς τους φίλους κάθε στιγμή. Τους κέρασαν, επίσης, γλυκίσματα και τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί τους διάφορα ομαδικά παιχνίδια.
Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή: “Καλώς ήρθατε πρωτάκια! Καλό δρόμο στο Δημοτικό Σχολείο”.
Επιπλέον, στο πλαίσιο τής υποδοχής των μαθητών τής Α´ τάξης, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, τα πρωτάκια μας υποδέχθηκαν στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού τη συγγραφέα παραμυθιών κ. ΛΙλη Λαμπρέλλη και τον δάσκαλο Μουσικής κ. Γιάννη Ψαριώτη.
Με τη συνοδία κιθάρας, καθώς και άλλων μικρών μουσικών οργάνων, η συγγραφέας αφηγήθηκε με λαλιά παραμυθένια στους μικρούς μαθητές την ιστορία τού κοντολαίμικου κοτσυφιού από το ομώνυμο βιβλίο της. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά τραγουδώντας το τραγούδι τού μικρού πουλιού και τον αγώνα του να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά στον ουρανό.
Στη συνέχεια, η κ. Λαμπρέλλη αφηγήθηκε δύο λαϊκά παραμύθια με τίτλο: «Οι δύο ποντικίνες» και «Ο παπαγάλος με την ανθρώπινη μιλιά».
Η συνάντηση αυτή ενθουσίασε τους μικρούς μας μαθητές και τους γέμισε με χαρά, ήχους και λόγια μαγικά.