Print
Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, οι μαθητές τής Στ´ τάξης τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους μαθητές τής Α´ τάξης, “τα πρωτάκια”.
Οι μεγαλύτεροι μαθητές του Σχολείου έπιασαν με περισσή αγάπη από το χέρι τα πρωτάκια και τα ξενάγησαν στους χώρους τού Σχολείου. Έπειτα, τους έδωσαν μια συγκινητική επιστολή, ένα γράμμα φιλίας, δίνοντας υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στους μικρούς τους φίλους κάθε στιγμή, τα κέρασαν διάφορα γλυκίσματα και τραγούδησαν μαζί τους.
Στη συνέχεια, η Διευθύντρια τού Σχολείου, κ. Στελλίνα Μέλλιου μίλησε στους μαθητές τής Α΄ τάξης με λόγια γλυκά και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι μαζί τους σε κάθε τους βήμα στο Δημοτικό Σχολείο. Μάλιστα, μαζί με τις δασκάλες τής Α´ τάξης μοίρασαν στα παιδιά ένα όμορφο και πρακτικό δώρο –ένα ισοθερμικό τσαντάκι και μια πετσετούλα χεριών– για να μεταφέρουν το κολατσιό τους.
Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού προσέφερε στους μαθητές μια κασετίνα με τα απαραίτητα “μαθητικά εργαλεία”, μολύβια, ξύστρα, γόμα.
Αργότερα, “οι μεγάλοι” και “οι μικροί” τού Σχολείου έπαιξαν διάφορα ομαδικά αθλητικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο των Δημοτικών τού Δάσους, με την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή: “Καλώς ήρθατε, πρωτάκια! Καλό δρόμο στο Δημοτικό Σχολείο”.
Επίσης, στο πλαίσιο υποδοχής των μαθητών τής Α´ τάξης, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, τα παιδιά υποδέχθηκαν στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων τη συγγραφέα και παραμυθού κ. Λίλη Λαμπρέλλη και τον μουσικοπαιδαγωγό κ. Γιάννη Ψαριώτη. Με τη συνοδία κιθάρας και άλλων μουσικών οργάνων, η συγγραφέας αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές την ιστορία τού κοντολαίμικου κοτσυφιού από το ομώνυμο βιβλίο της. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, τραγουδώντας το τραγούδι τού μικρού πουλιού και τον αγώνα του να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά στον ουρανό. Η συνάντηση αυτή ενθουσίασε τους μικρούς μας μαθητές και τους γέμισε με χαρά, ήχους και λόγια μαγικά.