e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, μαζί με τις δασκάλες τους κ. Φιλιππίδη και Γιαννάκη οργάνωσαν ένα πρωτότυπο, υγιεινό πρωινό στην αυλή τού Σχολείου. Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, σπιτικά κέικ και κουλουράκια ήταν μερικές από τις επιλογές των μικρών μας μαθητών.


Στη συνέχεια, και με αφορμή το βιβλίο των Άννα Βερούλη και Νίκου Μιχαλόπουλου, με τίτλο «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο», τα παιδιά συζήτησαν για τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που μας προσφέρουν οι υγιεινές τροφές. Αντάλλαξαν επίσης ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να εντάξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινή τους ζωή.
Την ίδια μέρα οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων όπου, με την καθοδήγηση τής κ. Φανής Τριπολιτσιώτη, έπαιξαν με το "ζάρι των τροφίμων" και ζωγράφισαν θρεπτικά πιάτα βασισμένα στην πυραμίδα τής υγιεινής διατροφής που στη συνέχεια τα μετέτρεψαν σε σουπλά για να συνοδεύουν το καθημερινό τους γεύμα.
Μέσα από τις παραπάνω βιωματικές δράσεις οι μαθητές κατανόησαν την αναγκαιότητα τού υγιεινού τρόπου ζωής, σε σχέση με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, που αποτελούν τις βασικές συνιστώσες τής καλής υγείας.