e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (στις 4 Οκτωβρίου) οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα εκθέματα τού μουσείου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στη χώρα μας.
Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση από εθελοντές εκπαιδευτές ζώων, οι οποίοι τα ενημέρωσαν για τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας και παράλληλα τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισής τους, για τη φροντίδα τους αλλά και για τα οφέλη των ανθρώπων μέσα από τη συναναστροφή τους με τα ζώα.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν ακόμη για τον τρόπο που οι σκύλοι εκπαιδεύονται, ώστε να συμβάλουν στο έργο των σωστικών συνεργείων αλλά και τής αστυνομίας. 
Επίσης έμαθαν και τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα αυτά μπορούν να ωφελήσουν ηλικιωμένους ανθρώπους αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες, παρέχοντάς τους συντροφιά και αγάπη.
Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους μαθητές μας...