e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτκού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών τού Ο.Τ.Ε., στην Ν. Κηφισιά, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους επικοινωνίας από την αρχαία και τη βυζαντινή εποχή, με τις φρυκτωρίες, τα πυρσεία, το πολεμικό μεγάφωνο τού Μ. Αλεξάνδρου και τον υδραυλικό τηλέγραφο τού Αινεία τού Τακτικού, έως τις μέρες μας με τις οπτικές ίνες και τα σύγχρονα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας. 
Μεταξύ των εκθεμάτων που αφορούσαν στην ιστορική εξέλιξη τής τηλεφωνίας περιλαμβάνονταν παλιές χειροκίνητες τηλεφωνικές συσκευές αρχικά από ξύλο ή μέταλλο, οι οποίες μάλιστα αποτελούσαν ένδειξη πλούτου τής εποχής, και στη συνέχεια από πλαστικό σε διάφορα χρώματα.
Εντύπωση έκανε στους μαθητές  η πρώτη συσκευή τού εφευρέτη τού τηλεφώνου Γκράχαμ Μπελ, η μετάδοση μηνυμάτων με τη χρήση τού κώδικα Μορς αλλά και η συμβολή τού Γουλιέλμου Μαρκόνι στην ανάπτυξη τής ασύρματης τηλεφωνίας.
Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα πρώτα ελληνικά στούντιο.