Print

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Θεοχαράκη όπου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Θερμοπύλες», στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες».

Το θεατρικό έργο τού φιλόλογου των Αρσακείων Σχολείων κ. Γιάννη Λιγνάδη αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή τής τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών τού Ηροδότου.

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν σύντομη εισαγωγική ομιλία από την ιστορικό δρα Ανδρονίκη Μακρή, την οποία και εντυπωσίασαν με τις γνώσεις και την κριτική τους σκέψη.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Λιγνάδη, ο οποίος τους εξήγησε τι επρόκειτο να δουν τονίζοντάς τους σημεία και λεπτομέρειες τα οποία χρειάζονταν να έχουν κατά νου στη διάρκεια τής παράστασης.

Τα παιδιά απόλαυσαν το βασισμένο σε ιστορικές πηγές και τεκμήρια κείμενο μέσα από την υπέροχη ερμηνεία των ηθοποιών και την ευφάνταστη σκηνοθεσία.