e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού φιλοξένησαν στην ηλεκτρονική τους τάξη τη συγγραφέα τού βιβλίου «Οι αγωνιστές τού 1821» κ. Μαρία Δασκαλάκη.

Το βιβλίο είχαν ήδη επεξεργστεί οι μαθητές στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τού διαθεματικού τους προγράμματος «Ήρωες στο πέρασμα τού χρόνου».

Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης, η συγγραφέας, αφού μοιράστηκε με τα παιδιά κάποιες πληροφορίες για τη ζωή της και τα ενδιαφέροντά της, τους μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού τού βιβλίου, τις ιστορικές πηγές που επεξεργάστηκε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη συγγραφή.

Στη συνέχεια, απάντησεστις ερωτήσεις των παιδιών, κάποια από τα οποία θέλησαν να τής παρουσιάσουν και τις εργασίες που εκπόνησαν με αφορμή το βιβλίο, για τον αγαπημένο τους ήρωα και τον λόγο που τον ξεχώρισαν.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε, επίσης, στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και μοιράστηκε μαζί τους κάποια μυστικά της σχετικά με τη συγγραφή των βιβλίων της. Ακόμη, τους μίλησε για τη σπουδαιότητα μιας ιδέας, η οποία μπορεί να γίνει η αιτία να γεννηθεί ένα βιβλίο, παρακινώντας μάλιστα και τα ίδια τα παιδιά να καταγράφουν πάντοτε τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

Η αμεσότητα και η ευγένειά της άφησε στο σύνολο των μαθητών πολύ θετικές εντυπώσεις.