e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, οι μαθητές τής Β΄δ τάξης τού επισκέφθηκαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός τού Κόσμου», στον Κολωνό. Σκοπός ήταν να παραδώσουν τα παιδιά  χρηματικό ποσό, το οποίο συνέλεξε η μαθητική κοινότητα τού Σχολείου, ύστερα από πρωτοβουλία τού δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου των μαθητών. Στο το  συγκεκριμένο τμήμα έτυχε το φλουρί τής βασιλόπιτας και ως δώρο οι μαθητές ανέλαβαν να παραδώσουν τα χρήματα στην «Κιβωτό τού Κόσμου».
Οι μαθητές επισκέφθηκαν το κεντρικό κτήριο τής «Κιβωτού», όπου στεγάζεται το κέντρο ημερήσιας απασχόλησης των παιδιών. Εκεί τους υποδέχθηκε, τους ξενάγησε στους χώρους των εγκαταστάσεων και τους κατατόπισε σχετικά με τον ρόλο και τη λειτουργία τού ιδρύματος η κοινωνική λειτουργός κ. Εύη Αδάμ.
Στη συνέχεια οι μαθητές, ακολούθως, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον εμπνευστή, δημιουργό και ψυχή τού οργανισμού π. Αντώνιο Παπανικολάου στον ισόγειο χώρο απασχόλησης των παιδιών. Ο π. Αντώνιος, μετά από σύντομη αναδρομή στην ιστορία ίδρυσης και οργάνωσης τού ιδρύματος, αναφέρθηκε στη σημερινή λειτουργία του, τη σημαντική δράση του για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, στις αντιξοότητες που ζουν τα βοηθούμενα παιδιά, αλλά και και στις δυσκολίες που συναντά το ίδιο το ίδρυμα  σε καθημερινή βάση, σε μια δύσκολη και υποβαθμισμένη περιοχή, δίνοντας μαρτυρία ανθρωπιάς, αγάπης και προσφοράς. Τέλος, ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τους μαθητές, αλλά και όλη την κοινότητα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Χαρίτων Γραικός, υποδιευθυντής - μαθηματικός, και Γεώργιος Ζαραβέλας, θεολόγος.