e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 το Α΄ και το Β΄ Γυμνάσιο Ψυχικού υποδέχθηκαν τους μελλοντικούς μαθητές τους!
Όλα τα παιδιά τής Στ΄ τάξης και των τριών Δημοτικών τού Αρσακείου Ψυχικού ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τις Διευθύντριες που θα έχουν από τη νέα σχολική χρονιά.
Η ημέρα ξεκίνησε με την υποδοχή των παιδιών στο θέατρο από μαθητές-εκπροσώπους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και από τις Διευθύντριες των δύο Γυμνασίων, που ενημέρωσαν τα παιδιά για τη λειτουργία των Σχολείων τους, για τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και γενικότερα για τις ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις τους.
Στη συνέχεια οι μαθητές των Δημοτικών παρακολούθησαν προβολή με τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα τής σχολικής ζωής των Γυμνασίων κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Αλλά ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν ο διαγωνισμός "Spelling Bee", στον οποίο είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος 10 μαθητές από κάθε Δημοτικό.
Ακολούθησε η πρώτη είσοδος των παιδιών στις τάξεις τού Γυμνασίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να πάρουν μέρος σε ρητορικά παιχνίδια ή σε μάθημα δημιουργικής γραφής, αλλά και σε παιχνίδια μαθηματικής σκέψης ή σε εργαστήρια πειραμάτων.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης γύρισαν ικανοποιημένοι στις αίθουσες τους και με λιγότερη αγωνία και φόβο για το σχολικό τους αύριο.