Print
Ο καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν τη δράση «Σκέφτομαι και δρω υπεύθυνα ως ενεργός Ευρωπαίος πολίτης» στην καταληκτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας «Σημερινός μαθητής – Αυριανός ενεργός πολίτης τού κόσμου» (ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα «Χωρέμη» τού Κολλεγίου Ψυχικού.
Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στο πλαίσιο τής συμμετοχής του στο Δίκτυο τής Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου – (ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.)».
Σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε διάφορες ομαδικές και βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονταν με την ιστορία και τους θεσμούς τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.
Βασικοί στόχοι αυτού τού project ήταν, σε πρώτο στάδιο, η ενδελεχής ενημέρωση των μαθητών και, εν συνεχεία, η ενεργός εμπλοκή τους στην ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους σχετικά με θέματα που άπτονται τής ιστορικής εξέλιξης τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρμοδιοτήτων των θεσμικών οργάνων της, καθώς και των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ταυτότητα τού Ευρωπαίου πολίτη.
Το project υλοοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Αγγλικών, τής Αγωγής Προφορικού Λόγου και τής Πληροφορικής και διήρκεσε από τον Δεκέμβριο τού 2016 έως τον Μάιο τού 2017.
Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν οι κ. Παντελής Κατηνιώτης, Ευαγγελία Λουτριανάκη και Μαίρη Μαρίν.