e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στην εφετινή Βραδιά τού Ερευνητή που διοργανώθηκε, με σύνθημα "Η Επιστήμη σε προ(σ)καλεί", την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, σε διάφορες πόλεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.
H Βραδιά τού Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή τού Σεπτεμβρίου, σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των Marie Sklodowska-Curie Actions, και αποτελούν πρωτοβουλία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό -μεταξύ άλλων- την προώθηση τού επαγγέλματος τού ερευνητή στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα η φετινή Βραδιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων) καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, στις 28 Σεπτεμβρίου, και λόγω κακοκαιρίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.
Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, επιστημονικά δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα άνοιξε τις πόρτες της στον χώρο τής εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό, δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους τής επιστήμης.
Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους παρουσιάστηκε η δράση μεγάλων ερευνητικών κέντρων παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, έκθεση καινοτομίας κ.ά.
Επίσης, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες.
Στον εσωτερικό χώρο προβάλλονταν καινοτόμες εφαρμογές ρομποτικής, ενώ στον εξωτερικό χώρο είχαν στηθεί τηλεσκόπια για νυχτερινή παρατήρηση.
Τους μαθητές  συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Κ. Μιχόπουλος (φυσικός) και Χ. Ντόβα (Βιολόγος).