Print
Για 7η χρονιά μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον διαγωνισμό ορθογραφίας Spelling Bee που διοργανώνει το Σχολείο. Ο διαγωνισμός, αποτελεί την τελευταία φάση τού διαθεματικού πολιτιστικού προγράμματος «Η συμβολή τής ελληνικής γλώσσας στην Αγγλική». Προηγήθηκε διαθεματική διδασκαλία έξι ωρών στους μαθητές τής Α΄ τάξης, με έμφαση στις ιδιομορφίες και τις παγίδες τής ορθογραφίας αγγλικών λέξεων, αλλά και λέξεων που προέρχονται από τα Ελληνικά.
Οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στους οποίους διακρίθηκαν 18 μαθητές και μαθήτριες, και ο ημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2019 στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων, από τον οποίο αναδείχθηκαν οι 10 καλύτεροι. Ο τελικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στο Θέατρο των Σχολείων, στο πλαίσιο τού Πολιτιστικού Διημέρου.
Τον τελικό διαγωνσιμό, ο τελευταίος γύρος του οποίου περιείχε αποκλειστικά αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα, παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές τής Α΄ τάξης με μεγάλο ενδιαφέρον. Νικητές αναδείχθηκαν οι: Άννα-Μαρία Μπρεμς (1η θέση), Αντώνης Τριανταφυλλόπουλος (2η θέση) και Χρυσούλα Παπαδημητρίου (3η θέση).
Τα βραβεία για τους νικητές ήταν ένα mousepad με το logo τού διαγωνισμού και ένα λεξικό αγγλικών ιδιωματισμών.
Την ευθύνη για τον σχεδιασμό τού διδακτικού υλικού και την υλοποίηση τού προγράμματος είχε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν. Συνεργάστηκε η κ. Εύη Τρούλλου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό εδώ.