Print

Φιλανθρωπική επίσκεψη στην «Κιβωτό τού κόσμου», έναν εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, που βρίσκεται στον Κολωνό, πραγματοποίησαν οι μαθητές των Βα και Βγ τάξεων τού Α΄ Γυμνασίου Αρσακείου Ψυχικού την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Τα παιδιά συνόδευσαν ο υποδιευθυντής τού Σχολείου Ψυχικού κ. Χαρίτων Γραικός, η φιλόλογος κ. Ελισάβετ Δεληγιαννάκη και ο θεολόγος κ. Γιώργος Ντόκος.

Οι μαθητές, μέσα στο προεόρτιο κλίμα των εορτών τού Πάσχα, ήρθαν κοντά και γνώρισαν την ιστορία και τη σημασία τού χώρου καθώς και το γενικότερο έργο τού εμπνευστή του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ο οποίος το 2018 διακρίθηκε ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολίτης και το 2019 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η "Κιβωτός τού κόσμου" ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδιά και τους νέους σε μια υποβαθμισμένη περιοχή τής Αθήνας. Σήμερα στην ομπρέλα τής "Κιβωτού" ανήκουν 6 σπίτια φιλοξενίας παιδιών σε όλη την Ελλάδα, δύο σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά, ένα χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο, ένα στην ακριτική Πωγωνιανή τής Ηπείρου, ένα στην Κόνιτσα και, τέλος, το νεοϊδρυθέν σπίτι φιλοξενίας στο Διμήνι τού Βόλου.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά.

Επίσης, σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα ανηλίκων παιδιών από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και άσχημες συνθήκες διαβίωσης.