e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές τού τμήματος Αγγλικών τής Α΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με καθηγήτρια την  κ. ΜΑΡΙΝ, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» ("RESPECT DIVERSITY"), σε συνεργασία τού British Council με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και με τη συνεισφορά τού Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στόχος τού προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε κοινωνικά προβλήματα, όπως ο ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός, αλλά και να τους βοηθήσει να εξασκήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα.

Μέσα από τις διάφορες δράσεις τού προγράμματος οι μαθητές μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα, αλλά και να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά και χωρίς συγκρούσεις.

Στη διάρκεια τού προγράμματος που υλοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα από τον υπεύθυνο ακαδημαϊκών προγραμμάτων τού British Council στην Ελλάδα κ. Cliff Parry, παρουσία τής καθηγήτριας κ. Μαρίν και τού Υποδιευθυντή κ. Γραικού, οι μαθητές είχαν, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον κ. Γρηγόρη Χατσατουριάν, μέλος τής Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης (χάντμπολ), που κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες τής Αθήνας το 2004.
Ο κ. Χατσατουριάν μίλησε για την Ολυμπιακη Ιδέα, που πρεσβεύει αξίες όπως η έμπνευση, η αποφασιστικότητα, η ισότητα, η φιλία, ο σεβασμός, η θέληση και η αριστεία.

Σε αυτές τις αξίες στηρίζεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να προωθήσει τις αρχές τής απδοχής τής διαφορετικότητας, των ίσων ευκαιριών, τής κοινωνική ενσωμάτωσης και τής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.