e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε εφέτος, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, για 18η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 170 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.   


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις τής τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.
Οι μαθητές τής Ζώνης Ρομποτικής των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον εορτασμό τής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 και δημιούργησαν ψηφιακά έργα με προσωπικό  περιεχόμενο προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».
Μετά από προβολή βίντεο και συζήτηση στην τάξη σχετικά με θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργία συννεφόλεξου και παζλ αξιοποιώντας ποικίλα ψηφιακά εργαλεία: wordart, answergarden κ.ά.