Print

Οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Άννα Αλεξανδρή (Βα τάξη), Αναστασία Γαρδικιώτη (Βα τάξη), Ίριδα Καραγιάννη (Ββ τάξη) και ο μαθητής Στυλιανός Κερκουλάς (Ββ τάξη) απέσπασαν το 3ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό«Hackathon SELMA 2024» τού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Τα παιδιά βραβεύτηκαν για τη δημιουργία αφίσας με τίτλο «Κάθε μαθητής μπορεί…», που αφορά στην προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Οι μαθήτριες και ο μαθητής είχαν παρουσιάσει την ιδέα τους την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 σε πεντάλεπτη παρουσίαση, στην 14η Ημερίδα Ψηφιακής Παιδείας – Ορθής χρήσης τής Τεχνολογίας από τα παιδιά και τους νέους, με τίτλο «Το ταξίδι τού Αριάδνη συνεχίζεται…» (για περισσότερα πατήστε εδώ).
Η εξέλιξη τής ιδέας θα παρουσιαστεί στο STATE OF THE ART - Διεθνές Συνέδριο Εφηβικής Υγείας / Ιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο τού 2024, και οι μαθητές θα διεκδικήσουν ξεχωριστά έπαθλα.
Η συμμετοχή των παιδιών έγινε με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας τού Σχολείου κ. Ευδοκίας Πατσιλινάκου, ενώ υπεύθυνη για την υλοποίηση τής ιδέας ήταν η καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Ελένη Γαλιάνδρα. Για για το εικαστικό κομμάτι τής αφίσας έδωσε κατευθυντήριες γραμμές η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού.

001