e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, με καθηγήτρια την κ.Όλγα Δασκαλοπούλου, βραβεύτηκαν για το έργο τους πρόσκληση σε μορφή powerpoint με τίτλο «Séjour - découverte de la civilisation crétoise» («Διαμονή - ανακάλυψη τού κρητικού πολιτισμού»), το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας, όπου οργανώθηκε μία μεγάλη γιορτή για τους νικητές τής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια τής απονομής των μεταλλίων από τις κ. Odile Cobacho, μορφωτική ακόλουθο, και Emmanuelle Boillon, υπεύθυνη για τη γαλλική γλώσσα, προβλήθηκε η δημιουργία των μαθητών στο θέατρο, ενώ η καθηγήτρια εξήγησε στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν οι μαθητές.
Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία καλλιτεχνικά εργαστήρια (ateliers) στα Γαλλικά. Αρχικά συμμετείχαν σε εργαστήριο graffiti όπου έγραψαν τα δικά τους συνθήματα χρησιμοποιώντας σπρέΙ φιλικά προς τη φύση. Στη συνέχεια χόρεψαν σε αφρικάνικους ρυθμούς ακούγοντας μουσική από το συγκρότημα «anasa», που έπαιξε με τα παραδοσιακά όργανα djembe και dumdum, και μαθαίνοντας τους χορούς τής δυτικής Αφρικής (Γουινέα και Μάλι).
Τέλος, παρακολούθησαν το εργαστήριο τής Pascaline Bossu, ζωγράφου τής σχολής "Olivier de Serres" τού Παρισιού. Μετά από μία ξενάγηση σε μία σειρά από έργα μεγάλων ζωγράφων που ταξίδεψαν ανά τον κόσμο, οι μαθητές επέλεξαν να ζωγραφίσουν ένα έργο με θέμα από την Αφρική και με τις οδηγίες τής ζωγράφου. Έτσι βήμα- βήμα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ο καθένας το δικό του προσωπικό έργο.
Οι μαθητές γιόρτασαν μαζί με τη νίκη τους και τη γιορτή τής Γαλλοφωνίας διασκεδάζοντας μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευφορίας. Ήταν μία μοναδική εμπειρία γι' αυτούς η συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση.