e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Δέκα μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2016, που διοργανώθηκε με την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής και τού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ τού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 9 Απριλίου 2016.
Τα θέματα τού διαγωνισμού είναι κατά κανόνα αυξημένης δυσκολίας και περιλαμβάνουν απαραιτήτως και επεξεργασία πειραματικών μετρήσεων, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές και οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.
Ο αριθμός των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνεται εξαρτάται κάθε φορά από τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν και την κατανομή των επιδόσεών τους. Από όλα τα γυμνάσια τής Ελλάδας διακρίθηκαν 305 μαθητές Α΄ τάξης, 167 μαθητές Β΄ τάξης και 157 μαθητές Γ΄ τάξης.
Πιο συγκεκριμένα οι διακριθέντες μαθητές βραβεύθηκαν –σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής– με βραβεία Αριστείας ως εξής: 1ο για επίδοση >90%, 2ο για επίδοση >78%, 3ο για επίδοση >64% και με εύφημο μνεία για επίδοση >50%.
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας ευρύτερο τού σχολείου τους.
Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Σοφία Καλοκαιρινού και Χρήστος Γεωργίου.
Στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr έχουν αναρτηθεί τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων Φυσικής με τις λύσεις τους, καθώς και τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. Επίσης αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και οδηγίες για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής και Φυσικών "Αριστοτέλης" 2016.

Από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2016 πρώτευσαν οι εξής μαθητές:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΜΑΘΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ – ΘΕΣΗ

Γρηγορόπουλος Χρήστος-Ιάσoνας

Γα

1ο Βραβείο Αριστείας (9η θέση)

Σινιολάκη Μαρία

Αδ

3ο Βραβείο Αριστείας (55η θέση)

Καραμπίνου Βασιλική-Κλεοπάτρα

Ββ

3ο Βραβείο Αριστείας (71η θέση)

Μπαραλής Ηλίας

Γγ

3ο Βραβείο Αριστείας (76η θέση)

Πολυμερόπουλος Δημήτριος

Αγ

3ο Βραβείο Αριστείας (77η θέση)

Βαρκά Αναστασία

Αα

3ο Βραβείο Αριστείας (106η θέση)

Ροντογιάννη Ελένη

Αδ

3ο Βραβείο Αριστείας (114η θέση)

Φιλομένα-Ζώτου Αγγελική

Βδ

Εύφημος Μνεία (145η θέση)

Αντωνάκος Θεμιστοκλής

Βα

Εύφημος Μνεία (159η θέση)

Σγούρος Νικόλαος

Αδ

Εύφημος Μνεία (211η θέση)