e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την 1η και 2η θέση μεταξύ των 18 ομάδων από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πάτρας κατέλαβαν οι μαθητικές ομάδες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στον Διαγωνισμό Πειραμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία μας, στην Εκάλη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.
Οι μαθητές σχημάτισαν τετραμελείς ομάδες (δύο παιδιά από τη Γ΄ και δύο από τη Β΄ τάξη) και κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να συναρμολογήσουν πειραματικές διατάξεις. Επίσης έλαβαν μετρήσεις τις οποίες επεξεργάστηκαν για να καταλήξουν σε διαπιστώσεις-συμπεράσματα.
Την ομάδα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που κατέλαβε την 1η θέση αποτελούσαν οι μαθητές: Δημητρόπουλος Μιχαήλ, Καρδάτου Ανδριανή, Γεωργούλιας Κωνσταντίνος και Σινιολάκη Μαρία.
Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα των μαθητών: Μελακοπούλου Κυριακή, Μπάκα Μαρία-Ελένη, Παπακυριακού Δημήτριος-Φραγκίσκος και Πολυμερόπουλος Δημήτριος, ενώ την τρίτη ομάδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό αποτελούσαν οι μαθητές: Νικολοβιένη Χριστίνα, Παπανικολάου Αριάδνη, Βασιλόπουλος Γεώργιος και Θεοδωροπούλου Μαρία-Κωνσταντίνα.
Οι δύο υπόλοιπες δράσεις τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών περιελάμβαναν από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού την πρωτοφανή συμμετοχή 120 περίπου μαθητών:
α) σε Πειράματα Επίδειξης, όπου οι μικροί πειραματιστές και από τις τρεις τάξεις τού Γυμνασίου παρουσίαζαν και επεξηγούσαν στο ευρύ κοινό μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα των Φυσικών Επιστημών
β) στο Ψηφιακό Quiz, δηλαδή ένα παιχνίδι γνώσεων με τη μορφή Quiz, που περιείχε ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπτε το σύνολο των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών.
Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στη δράση αυτή ήταν όλοι από τη Γ΄ τάξη: Μαζεμένος Δημήτριος, Μαλλικούρτη Αγγελική, Παπαγεωργίου Ελεάννα, Ραφτοπούλου Ουρανία, Στελλάκης Λουκιανός και Φιλέρης Άγγελος
Τους μαθητές προετοίμασαν συστηματικά για όλες τις δράσεις τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών οι καθηγητές τους κ. Καλοκαιρινού Σοφία (φυσικός), Γεωργίου Χρήστος (φυσικός), Μιχόπουλος Κώστας (φυσικός), Πατσιλινάκου Ευδοκία (χημικός), Τζανετής Ανδρέας (βιολόγος), καθώς και οι παρασκευάστριες των Σχολείων τού Ψυχικού κ. Αθανασάκου Μαριάννα και Δεληγιάννη Αθηνά.