e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τρεις μαθήτριες τού Α΄ Αρσακειου Γυμνασίου Ψυχικού οι Ναταλία Θεοφανοπούλου, Παρασκευή Χριστοπούλου, Νεφέλη Κασιμάτη συμμετέχουν στην προετοιμασία για τους «Αγώνες Επιχειρηματολογίας - #ClimateofChange», οι οποίοι υλοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «End Climate Change, Start Climate of Change» υπό τον συντονισμό τής WeWorld (Πατήστε εδώ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 εταίρους, ευρωπαϊκές ΜΚΟ, πανεπιστήμια και τοπικές δημόσιες αρχές, σε 13 χώρες τής Ε.Ε. και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των δράσεων τής DEAR (Development Education and Awareness Raising Programme) για την εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης.

Στην Ελλάδα υπεύθυνοι φορείς διοργάνωσης είναι η ActionAid σε συνεργασία με την επιστημονική-μη κερδοσκοπική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση τής Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Οι Αγώνες απευθύνονται σε νέους και νέες 15-26 ετών που φοιτούν σε λύκεια και πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, και θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαΐου 2021, ενώ οι τελικοί για τις ομάδες που θα προκριθούν πρόκειται να λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο τού 2021.

Τα θέματα που θα κληθούν να συζητήσουν οι μαθητές και οι φοιτητές είναι παγκόσμιας εμβέλειας: ανθρώπινα δικαιώματα, συμπερίληψη, συμμετοχικότητα, προστασία τού περιβάλλοντος, καταπολέμηση των διακρίσεων, μετανάστευση και ανάπτυξη, πολιτικές για τους νέους κ.λπ.

Οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά και στις τρεις επιμορφώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με προσκεκλημένους θεσμικούς φορείς και εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνη τής διοργάνωσης, μετά από πρόσκληση τής ActionAid Hellas, είναι η φιλόλογος κ. Β. Λουτριανάκη.