e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνάσιου Ψυχικού συμμετείχαν εθελοντικά στην αθλητική εκδήλωση τού Συλλόγου ατόμων με νοητική στέρηση «Εστία», με την επωνυμία «Ο δικός μου … Μαραθώνιος». Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τον ιερό βράχο τής Ακρόπολης.
Η ομάδα που εκπροσώπησε το Σχολείο αποτελείτο από μαθητές όλων των τάξεων, τον υποδιευθυντή κ. Χαρίτωνα Γραικό, τις καθηγήτριες κ. Ελένη Σκούμπου, Ιωάννα Κορομπίλια και τη γραμματέα κ. Λήδα Λυγερού.
Μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς των μαθητών έτρεξαν μαζί με τα παιδιά τής «Εστίας», δείχνοντας αλληλεγγύη και αποδεικνύοντας ότι όλοι βρισκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα τής ζωής με αγάπη. Οι μαθητές, ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτή, ευχαρίστησαν τους συνοδούς καθηγητές για την ευκαιρία να ζήσουν μια πραγματικότητα ελάχιστα γνωστή σε αυτούς.
Στο τέλος τής εκδήλωσης, η πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Προκοπάκη προσέφερε αναμνηστικό δώρο φτιαγμένο από τα παιδιά τής «Εστίας», αφού ευχαρίστησε δημόσια τους μαθητές τού Σχολείου για τη θερμή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα τής διοργάνωσης αυτής.