e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής εξόρμησης, οι μαθητές των Α΄2 και Α΄4 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν την αρχαία Αγορά, όπου ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο τού Σχολείου κ. Μαριλένα Καραμπατέα.
Στον αρχαιολογικό χώρο, που ήταν έδρα τής διοίκησης, τής δικαιοσύνης και τόπος συνάθροισης τής εκκλησίας τού Δήμου, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα μνημεία τού χώρου. Μεταξύ των μνημείων που θαύμασαν ήταν ο ναός τού Ηφαίστου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός τής κλασικής εποχής, η Θόλος, το Βουλευτήριο, το Μητρώο κ.ά. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η «φυλακή τού Σωκράτη», όπου εικάζεται ότι ο μεγάλος φιλόσοφος άφησε την τελευταία του πνοή.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Στοά τού Αττάλου, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκθέματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές τής Αγοράς. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από την εξόρμηση, καθώς είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν και να συμπληρώσουν τις ιστορικές γνώσεις, που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια τής χρονιάς στο μάθημα τής Ιστορίας.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές οι κ. Β. Χατζηλάκου και Τζ. Παπακωνσταντίνου.