e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις 8 Aπριλίου 2019, οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄4 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Bαδίζοντας στα μονοπάτια τής γεωλογικής μας κληρονομιάς».

Η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος, εξήγησε αρχικά στα παιδιά τον όρο «γεώτοποι», που είναι τα γεωλογικά μνημεία ενός τόπου με ιδιαίτερη αισθητική και επιστημονική αξία, τα οποία χρήζουν μελέτης, προβολής και προστασίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO», στα οποία έχουν ενταχθεί και αρκετές περιοχές τής Ελλάδας, όπως η Λέσβος, ο Ψηλορείτης και η Σητεία στην Κρήτη, το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού και ο Εθνικός Δρυµός Βίκου-Αώου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από προβολές,  να παρατηρήσουν πετρώματα και απολιθώματα και, με ένα ειδικά σχεδιασμένο φυλλάδιο ενημέρωσης, να γνωρίσουν και άλλες περιοχές τής Ελλάδας με ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον, όπως είναι το σπήλαιο τής Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, το Σκιάδι στην Κίμωλο, ο Βώλακας στην Τήνο, τα ηφαίστεια τής Νισύρου και τής Σαντορίνης, τα Μετέωρα, το Λαύριο κ.ά.

Στόχος τού εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.