e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 οι αρχάριοι μαθητές Γαλλικών τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρευρέθησαν, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στην τελετή βράβευσης τού  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2019, στον οποίο απέσπασαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία τους.

Με αφορμή τον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης τής Πρεσβείας τής Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα, 4.600 μαθητές δημιούργησαν συλλογικά έργα, ανά τάξη και επίπεδο, με σκοπό να αναδείξουν με την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητά τους την ελληνική κληρονομιά (φυτική, ζωική, πολιτιστική κ.λπ.) και τη γαλλική γλώσσα.

Οι μαθητές τού Σχολείου συμμετείχαν στην κατηγορία «Τηλέμαχος», για μαθητές επιπέδου αρχαρίων έως A1+, και με τη βοήθεια τής καθηγήτριάς τους κ. Μαίρης Σερβετά επινόησαν, ζωγράφισαν, ονομάτισαν και περιέγραψαν τέσσερα φανταστικά ζώα και τον τόπο όπου ζουν. Στη συνέχεια δημιούργησαν με αυτά ένα μικρό χειρόγραφο εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο « Quatre merveilles animales insoupçonnées ». 

Η εκδήλωση για την τελετή βράβευσης περιελάμβανε ανάγνωση αποσπασμάτων των βραβευμένων δημιουργιών των μαθητών επιπέδου B2-C1, μουσικά διαλλείματα και προβολή βίντεο.

Οι πρέσβεις των γαλλόφωνων χωρών στην Ελλάδα (Γαλλία, Βέλγιο, Καναδάς, Μαρόκο, Ρουμανία) απένειμαν τα βραβεία, καθώς και αναμνηστικά δώρα στους μαθητές.

Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί από το κανάλι TV5 monde, στις 21 και 22 Ιουνίου 2019, στo αφιέρωμα τής εκπομπής "Mission Grèce" για τη Γιορτή Γαλλοφωνίας.