e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, το πρωί, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννησή του, στις 23 Οκτωβρίου 2015.
Η Διευθύντρια κ. Αμαλία Μαυροειδή αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή και το έργο τού Μάνου Χατζιδάκι, επισημαίνοντας εκείνα τα στοιχεία που τον αναδεικνύουν ως μια σημαντική προσωπικότητα τής σύγχρονης Ελλάδας.
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο για τον Μ. Χατζιδάκι, το οποίο επιμελήθηκε η μαθήτρια τής Β΄ τάξης Μυρτώ Χρονοπούλου. Ακολούθησαν συνθέσεις τού Χατζιδάκι για φωνή και πιάνο.
Συγκεκριμένα, ο μαθητής τής Α΄ τάξης Κωνσταντίνος Καραμπίνος έπαιξε στο πιάνο ένα μέρος (τον συρτό σε τρόπο χανιώτικο) από το πρώτο έργο τού συνθέτη «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», καθώς και  μια επιλογή  από μελωδίες τού Χατζιδάκι. Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δύο αγαπημένα τραγούδια την «Οδό Ονείρων» και τον «Κεμάλ», που τραγούδησε η μαθήτρια τής Β΄ τάξης  Αναστασία Γεωργιάδου, με τη συνοδία τού Κωνσταντίνου Καραμπίνου στο πιάνο.
Το μουσικό αυτό μέρος επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος.
Οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους και η Διευθύντρια τους συνεχάρη, υπογραμμίζοντας πως «το Σχολείο μας θέλουμε να είναι ένα σχολείο πολιτισμού».