e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Σουηδία εκπροσώπησαν φέτος 7 μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στην 7η Διεθνή Προσομοίωση Συνεδριάσεων τού ΟΗΕ (ATSMUN) των Αρσακείων Πατρών.

Το Συνέδριο διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα, διαδικτυακά, στις 5-7 Νοεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή 500 μαθητών από 20 χώρες και 30 σχολεία.

Η θεματολογία τού συνεδρίου είχε ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα που μαστίζουν τον κόσμο στις μέρες μας.

Οι μαθητές συζήτησαν, διαπραγματεύθηκαν και πρότειναν λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως η βιοτρομοκρατία, ο περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καταστάσεις πανδημίας, το μέλλον τής παγκόσμιας οικονομίας σε σχέση με τις εξελίξεις τού αυτοματισμού και τής ρομποτικής, οι επιπτώσεις τής γονιδιωματικής στην παγκόσμια υγεία, τα μικρόβια και η νανοτεχνολογία, η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου για την εξερεύνηση τού διαστήματος κ.ά.

Από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συμμετείχαν: 

Από την Α΄τάξη οι μαθητές: Αγάπη-Πετρίνα Φιλιππίδη (Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Νίκη- Αντωνία Τσιλιμιδού (Ειδική Επιτροπή Πολιτικής και Αποαποικιοποίησης), Κατερίνα Κουντουρά (Επιτροπή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Θεμάτων), Γλυκερία Οικονόμου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και Χριστιάννα Κούτσα (Οργανισμός Περιβάλλοντος Ηνωμένων Εθνών).

Από τη Β΄τάξη οι μαθητές: Σταματόπουλος Άρης (Επιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Διαστήματος) και Τσουπάρης Παναγιώτης (Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο ΟΗΕ).

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν και να ενημερωθούν για τα θέματα τού συνεδρίου από εξέχοντες κεντρικούς ομιλητές (πατήστε εδώ).