Print
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετείχαν στο 20ό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών τής Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Μαρτίου 2017.
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης Γιαννακοπούλου Καρολίνα, Τσίκνα Μαρία, Γυφτοδήμου Αγγελική και Πουλάς Ανδρέας, και οι μαθητές τής Β΄ τάξης Σαράφογλου Ελένη, Δελλής Τίτος-Γεώργιος, Κονιδάρη Λητώ και Μαντζουράνη Ελεάννα εκπροσώπησαν το Νότιο Σουδάν και το Ιράν και συμμετείχαν σε διάφορες επιτροπές, συζητώντας θέματα κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα αφοπλισμού και διεθνούς ασφάλειας.
Κύριο θέμα τού συνεδρίου ήταν η διεθνής προσφυγική κρίση.
Το συνέδριο διεξήχθη στα Αγγλικά, με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα.
Οι μαθητές άντλησαν το υλικό τους από εκτενείς έρευνες στο διαδίκτυο καθώς και από τον ελληνικό και ξένο τύπο. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ερευνήσουν και να συζητήσουν θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αλλά και να αναπτύξουν ικανότητες, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η αντιμετώπιση κρίσεων, η βελτίωση τού γραπτού και τού προφορικού λόγου μπροστά σε κοινό, η διαλλακτικότητα και η συνεργασία.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες τους, και υπεύθυνες τού προγράμματος,  κ. Α. Τζαμάλη και Μ. Παππά.

Κλικ στην εικόνα για να δείτε μια παρουσίαση από τη συμμετοχή τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

10410