e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έλαβε μέρος στο 2ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που διοργανώθηκε από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, τον Απρίλιο τού 2017.
Το συνέδριο, με τίτλο "Global Integration or Separatistic Discrimination?", διήρκεσε 3 ημέρες και συμμετείχαν σε αυτό σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων.
Μαθητές από την Α΄ και Β΄ τάξη τού Σχολείου μας εκπροσώπησαν τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Τυνησία, την Ιρλανδία, το Νότιο Σουδάν και την Παλαιστίνη σε διάφορες επιτροπές, μεταξύ αυτών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Συμβούλιο Ασφαλείας, την Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, την Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων κ.ά.
Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν από τις επιτροπές ήταν η εφαρμογή τής Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, η διεύρυνση επαγγελματικής προοπτικής για τους μετανάστες, η διαρκώς αυξανόμενη αστάθεια στη Λιβύη και στην Υεμένη, η ενίσχυση τής γεωργικής ανάπτυξης στην Αφρική, η εξάλειψη τής παγκόσμιας φτώχιας μέσω υλοποίησης βιώσιμων αναπτυξιακών στόχων κ.λπ.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: Ανδρεάς Βαλάντης, Ατζέμογλου Ναταλία, Βὀγια-Ρομπαζάνη Μαρκέλλα, Δεληπέτρου Αλεξάνδρα, Δρακούλης Νικηφόρος, Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Κωσταρά Ναταλία, Νούλα Αναστασία, Σταμούλη Σταυρούλα (Β΄τάξη) και Αριανούτσου Αγγελίνα, Ασλάνογλου Αλίνα, Βαζελάκη Ευαγγελία, Βερβεσού Άννυ, Γεωργακόπουλος Ραφαήλ, Γεωργακοπούλου Ελένη, Ελευθεριάδη Σμαράγδα, Ζερβάνος Δαμιανός, Ιωάννου Λάμπρος, Κατσή Χριστίνα, Κονταξόπουλος Νάσος, Κοντομηνά Ελίνα, Μακρυδάκης Μάνος, Μαρίνης Λευτέρης, Ρονιώτη Μυρσίνη και Τόμκου Δέσποινα (Α΄ τάξη).
Οι μαθητές μας αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το συνέδριο, καθώς το επίπεδο τής αγγλικής γλώσσας, αλλά και γενικότερα των γνώσεων των συμμετεχόντων μαθητών, ήταν πολύ υψηλό.
Εκτός από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από άλλα σχολεία αντίστοιχων ενδιαφερόντων και να μοιραστούν στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης στις εκτός συνεδρίου δραστηριότητες.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες τού Αγγλικού τμήματος κ. Τζαμάλη Αγγελική και Παππά Μαρία.