e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 4 και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 οι μαθητές τού τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών τής Β΄ τάξης (τμήμα Π1) τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, παρακολούθησαν ομιλίες για τις σπουδές στην Ψυχολογία και την Νομική.

Στις 4 Απριλίου ο ψυχολόγος τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας των Αρσακείων και διδάσκων στο Π.Μ.Σ. τής Σχολικής Ψυχολογίας τού Ε.Κ.Π.Α. κ. Γιώργος Γεωργουλέας, μετά από εμπεριστατωμένη παρουσίαση, συζήτησε με τους μαθητές σχετικά με την φύση τής επιστήμης τής Ψυχολογίας, τις σπουδές, τους τομείς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και τις προοπτικές τού επαγγέλματος.

Η ομιλία έγινε διαδραστικά με τους μαθητές, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Γεωργουλέα και ρώτησαν ό,τι τους απασχολούσε σχετικά με την Ψυχολογία ως αντικείμενο και ως επάγγελμα.

Στις 9 Απριλίου ο κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή τού Ε.Κ.Π.Α. και δικηγόρος, ανέλυσε στους μαθητές την Νομική επιστήμη.

Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε λεπτομερώς στους κλάδους τής Νομικής και στις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στις επαγγελματικές διεξόδους για τους αποφοίτους τής Νομικής.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τις σπουδές στην Β΄καθώς και για την διαφορά τού δικαστή από τον δικηγόρο και την ιδιαίτερη σημασία τού δικαστικού λειτουργήματος στην κοινωνική ζωή.

Τέλος, ο κ. Βλαχόπουλος απάντησε στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και συζήτησε μαζί τους.

Μετέδωσε τον ενθουσιασμό του για την επιστήμη του και διαφώτισε τους μαθητές σχετικά με ποικίλες παραμέτρους των νομικών σπουδών.

Την ομιλία φιλοξένησε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά με την παρουσία και τής κ. Κατερίνας Σουφλιά, συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Συμβουλευτική Υπηρεσία των Αρσακείων.