Print
Για 10η συνεχή χρονιά μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού συμμετέχουν σε προγράμματα επιχειρηματικότητας με μεγάλη επιτυχία. Από αυτούς οι παρακάτω, που έχουν λάβει υποτροφία, έχουν παρακολουθήσει δωρεάν το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας (YES: Υouth Entrepreneurship Summer School) (http://yes.aueb.gr):
Νικόλαος Τσιλίκας, Μιχαήλ Παξινός: Α΄ βραβείο στον Διαγωνισμό Ηλεκτρονικού Επιχειρείν «Ennovation Junior» 2013 τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων 10 συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (σχολικό έτος 2012-2013)
Μιχαήλ Λουκέρης, Ανδριανή Μανατάκη, Παναγιώτης Λιούπης, Ηλίας Αρβανιτάκης: 6ο βραβείο στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων «Εικονική επιχείρηση» “Youth Alert” (σχολικό έτος 2013-2014)
Μελίνα Νικολακέα, Πλούταρχος Μαρίνης: Α΄ βραβείο στον Διαγωνισμό Ηλεκτρονικού Επιχειρείν «Ennovation Junior 2014» τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων 12 συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (σχολικό έτος 2015-2016).
Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από ελληνικό πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Διοργανώνεται, εδώ και έξι χρόνια, από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει στόχο την ανάδειξη τής νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο. Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης για το πώς δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μια γενικότερη εικόνα τού επιχειρηματικού κόσμου. Περιλαμβάνει ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες και εκπαίδευση στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Τα σεμινάρια αλλά και τα πρακτικά εργαστήρια υλοποιούνται από καθηγητές τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα τού επιχειρείν.
Με το πέρας τού Θερινού Σχολείου δίδεται σε όλους τους μαθητές βεβαίωση παρακολούθησης.

Εμπειρίες μαθητών:

"Το πρόγραμμα YES έχει πολλά να προσφέρει ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο όπου μπορεί να ακολουθήσει κάποιος μαθητής. Είναι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά εποικοδομητικό και ενδιαφέρον. Τις δύο αυτές εβδομάδες οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, μέσα από τη δημιουργία εικονικών start-up επιχειρήσεων. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά οικείο με τους υψηλού επιπέδου καθηγητές να ενθαρρύνουν τους μαθητές. Τέλος, για εμένα ήταν ανεκτίμητη η συναναστροφή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς μάς δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούμε, να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας σήμερα."
Μελίνα Νικολακέα, πρωτοετής φοιτήτρια Ιατρικής Αθηνών


"Το YES (Young Enterpreneurship Summer Program) είναι ένα Θερινό "Σχολείο" Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως απόφοιτος τού προγράμματος αυτού μπορώ να πω πως με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα διάφορους οικονομικούς/επιχειρηματικούς όρους και να εξοικειωθώ με ποικίλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από σύγχρονες, μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις. Το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως ήταν πως όλες αυτές τις γνώσεις και τις πληροφορίες είχα την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσω και να και να τις υλοποιήσω βρίσκοντας μια ιδέα και δημιουργώντας τη δικιά μου νεοφυή εικονική επιχείρηση (Startup). Παράλληλα, είχα συνέχεια στη διάθεσή μου καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλα διακεκριμένα στελέχη τού κόσμου των επιχειρήσεων να με κατευθύνουν σε κάθε βήμα με συμβουλές και όχι μόνο. Συστήνω ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα αυτό  σε όποιον/όποια ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα."
Μιχαήλ Λουκέρης, τριτοετής φοιτητής τού τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α)