e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Α΄ τάξη τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν εξόρμηση στην Εταιρεία Διοργάνωσης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «ΔΡΩ».
Μετά από έναν όμορφο περίπατο στα στενά τής Πλάκας, τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές έφτασαν στην έδρα τής εταιρείας, στην οδό Αφροδίτης 9. Εκεί παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα«Αρχαία ελληνικά σταθμά» και «Μια μέρα στην αρχαία Αθήνα».
Στο πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφού τα παιδιά ενημερώθηκαν για την κεφαλαιώδη σημασία τού ακριβούς προσδιορισμού τού βάρους των προϊόντων για την ομαλή διεξαγωγή τού εμπορίου και πόσο ζύγιζαν σε γραμμάρια ο στατήρας (η μονάδα βάρους στην αρχαία Αθήνα) και οι υποδιαιρέσεις του, κατασκεύασαν με πηλό από μια σειρά σταθμών, τηρώντας με ακρίβεια τα βάρη τους, με τη βοήθεια ηλεκτρονικής ζυγαριάς, και διακοσμώντας το καθένα τους με το σύμβολό του. Τέτοια σύμβολα ήταν η χελώνα, η ασπίδα κ.ά.
Στο δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν, με καθαρά βιωματικό τρόπο και με πολύ απλά όσο και έξυπνα μέσα, για την ενδυμασία, για τον τρόπο λειτουργίας τής εμπορικής αγοράς, για τη διαδικασία λειτουργίας τής εκκλησίας τού Δήμου και για την κεραμοποιία και τη γλυπτική στην αρχαία Αθήνα. Χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν τους σχετικούς ρόλους με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, ενώ κατασκεύασαν ένα ανάγλυφο και μια εικόνα αγγείου.
Φεύγοντας, τα παιδιά πήραν μαζί τους τα έργα τους καθώς και τα σταθμά που κατασκεύασαν.
Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με περίπατο στον πεζόδρομο Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.