e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού (Κλασικού) επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Νεανική Εστία τής ενορίας τού Αγίου Αθανασίου, στο Πολύδροσο.
Η δραστηριότητα τής Νεανικής Εστίας ξεκίνησε το 1990 και σήμερα πλέον βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με σπουδαίο κοινωνικό, ψυχαγωγικό και μορφωτικό έργο.
Από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το πλήθος των δραστηριοτήτων που οργανώνονται από τη Νεανική Εστία.
Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές σχολές εξοικείωσης με διάφορες τέχνες (π.χ. αγειοπλαστικής, ευρωπαϊκής μουσικής) και ομάδες δράσης (π.χ. σχολή γονέων, ομάδα φοιτητών, χορωδίες).
Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή υποχρεώνονται να πληρώσουν ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό, ενώ το κέντρο συντηρείται σε μεγάλο βαθμό από δωρεές και εθελοντικές δράσεις.
Είναι συγκινητική η ανταπόκριση τού κόσμου στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια που επιτρέπει οι δράσεις τού συλλόγου να αυξάνονται συνεχώς.
Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται και πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για την επίσκεψη χώρων τής Ορθοδοξίας εκεί.
Όλες οι εγκαταστάσεις ήταν άρτια οργανωμένες, όμως τον θαυμασμό όλων κέρδισε ο ίδιος ο ιερός ναός με τα ζωηρά χρώματα των τοιχογραφιών του και τον εντυπωσιακό τρούλο.
Στο εσωτερικό η ξύλινη διακόσμηση είναι έργο ενός κωφάλαλου ξυλογλύπτη, και ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες στον ναό από εθελοντικές ομάδες.
Η τάξη μας ξεναγήθηκε από τον πατέρα Λάμπρο και ενίσχυσε με τρόφιμα το φιλανθρωπικό έργο τής Νεανικής Εστίας.
Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στην εποχή μας...