Print
Οι γονείς των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Κλασικού Λυκείου Ψυχικού τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, από τις 18.30 έως τις 20.00, συνάντησαν την ψυχολόγο των Αρσακείων –Τοσιτσείων Σχολείων κ. Μαρίας Κούκνη, παρουσία και τής Διευθύντριας τού Σχολείου.
Σκοπός τής συνάντησης ήταν, μέσα από την έκφραση προβληματισμών και ανησυχιών, που εύλογα αισθάνονται οι γονείς των εφήβων, να δοθούν συμβουλές και να προσφερθεί ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά όχι μόνο για τα τελευταία μαθητικά χρόνια, αλλά και για τη μετέπειτα ζωή τους. Η κ. Κούκνη, αφορμωμένη και από τις συναντήσεις της τόσο με μαθητές μεμονωμένα όσο και με τα τμήματα ολόκληρα (πάντα τηρώντας τους κανόνες για το απόρρητο), μίλησε για προβλήματα και δυσκολίες των παιδιών, για συμπεριφορές που μπορεί να εγείρουν ανησυχία στους γονείς, έδωσε συμβουλές, προσέφερε εναύσματα για συζητήσεις και μεταξύ των γονέων και βοήθησε να καταλάβουν οι παρευρισκόμενοι τη σημασία μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής συνεργασίας των γονέων με τους φορείς τού Σχολείου.
Αντίστοιχη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών τής Γ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, τις ίδιες ώρες.
O σκοπός των συναντήσεων αποτυπώνεται στο παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή - πρόσκληση προς τους γονείς: «Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των εξετάσεων είναι φυσικό μαζί με τα παιδιά σας να νιώθετε να πλημμυρίζει και τη δική σας ψυχή το άγχος, η αγωνία, τα ερωτηματικά· και δεν είναι μόνο άγχος για την αίσια έκβαση μιας προσπάθειας χρόνων, είναι και η αγωνία και η απορία για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε, σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες, να καθοδηγήσετε, να συμβουλεύσετε, να συμπαρασταθείτε στον γιο ή στην κόρη σας. Κάποιες φορές δεν είναι μόνο η αγάπη και το ένστικτο αρκετά, αλλά χρειάζεται και η γνώμη ενός ειδικού, ενώ παράλληλα ίσως βοηθήσει να ακούσουμε τη γνώμη ή τους προβληματισμούς κάποιων άλλων γονέων που βρίσκονται σε ανάλογη θέση».
Οι παραπάνω συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο τής συστηματικής συνεργασίας τής Διεύθυνσης τού Αρσακείου Κλασικού Λυκείου με τη Συμβουλευτική Ψυχολογική Υπηρεσία από το σχολικό έτος 2015 -2016. Πιο συγκεκριμένα:
(α) Η κ. Κούκνη συζητά με μαθητές τού Λυκείου για προβλήματα που τους απασχολούν, για δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τόσο σε επίπεδο τμημάτων (σε τακτική βάση) όσο και μεμονωμένα (εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από παιδί, και μάλιστα με απόλυτη διακριτικότητα), συμμετέχει συμβουλευτικά σε συναντήσεις διδασκόντων (εάν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο για κάποιο τμήμα ή παιδί), ενώ από πέρυσι, μετά και από σχετική πρόταση τής Διευθύντριας τού Σχολείου, ξεκίνησε (και θα καθιερωθεί, επειδή βοηθάει πραγματικά) η συμβουλευτικού χαρακτήρα συνάντηση με τους γονείς των μαθητών και μαθητριών τής Γ΄ τάξης λίγο καιρό πριν από τις εξετάσεις.
(β) Ο κ. Γεωργουλέας, σε συνεργασία με τον κ. Κατηνιώτη, υπεύθυνο Σ.Ε.Π., πραγματοποιεί συμβουλευτικές συναντήσεις, σε επίπεδο τάξεων, με θέμα "Διαχείριση χρόνου και άγχους".