e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Δεκέμβριος 2015:
Χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, τού Κλασικού τής καρδιάς μας: κυνήγι τού θησαυρού, θεατρική παράσταση, παζάρι, συναυλία τζαζ, λαχειοφόρος αγορά.
Η ευαισθησία αυτών που μας τίμησαν βοήθησε να φωτίσουμε, σε μιαν εποχή όπου κυριαρχεί η σκιά και η αγωνία για το μέλλον, με μικρές σταγόνες ανθρωπιάς την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων· ανθρώπων που από τότε που γεννήθηκαν, ή και λίγο αργότερα, είδαν μια σκληρή πλευρά τής ζωής και έμαθαν ότι το αυτονόητο συχνά κλονίζεται ή και χάνεται. Πρόκειται για το ίδιο «αυτονόητο» που όλοι εμείς θεωρούμε κεκτημένο.
Όμως για να υποδεχθούμε το 2016, χρονιά επετειακή για τα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που συμπληρώνουν εφέτος 180 χρόνια παιδείας, τυπώσαμε ένα ημερολόγιο – αφιέρωμα σε ανθρώπους συνδεόμενους με τα Αρσάκεια Σχολεία. Τα έσοδα από την πώληση αυτού τού ημερολογίου διαθέσαμε, ως ελάχιστη συμβολή, στην επαναλειτουργία -μετά από 51 χρόνια- τού ελληνικού λυκείου τής Ίμβρου μας.
Πέρυσι, με τα έσοδα από τη λαχειοφόρο και το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας βοηθήσαμε τη Σκυτάλη (Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς και Πνευμόνων) – 1.000 ευρώ, την Εστία (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση) – 1.000 ευρώ, τους Αστέγους τού Δήμου Αθηναίων (1.000 ευρώ και προσφορά τροφίμων σύμφωνα με τις ανάγκες τού Κέντρου) και το Λύκειο τής Ίμβρου (1.000 ευρώ).


Δεκέμβριος 2016:

Με την εφετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας αποφασίσαμε να δώσουμε χαρά σε όσους θα επισκεφθούν το Σχολείο μας για να παίξουν, να απολαύσουν τη θεατρική μας παράσταση και να ακούσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο από τη χορωδία μας. Αποφασίσαμε όμως και κάτι άλλο: εφέτος τα έσοδα τής χριστουγεννιάτικης αγοράς και τής λαχειοφόρου θα τα διαθέσουμε για σχολεία τής πατρίδας μας τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν ανάγκες.
Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, το Κλασικό τής καρδιάς μας, ξεκινάει -στο κλείσιμο τής επετειακής χρονιάς για τα 180 χρόνια λειτουργίας των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας- μια προσπάθεια ώστε κάποιοι μαθητές να αισθάνονται χαρούμενοι όταν πηγαίνουν στο σχολείο τους, κάποιοι εμπνευσμένοι δάσκαλοι να καταθέσουν όλη την αγάπη και τη γνώση τους στους μαθητές τους χωρίς να απογοητεύονται από ελλείψεις υλικοτεχνικών υποδομών, ώστε η εκπαίδευση να οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην Παιδεία.
Με πίστη απόλυτη στην αξία τού σκοπού μας σάς προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.