e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές τής Β΄τάξης τού Α΄Αρσακείου- Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τη διαδραστική έκθεση «Στη Χώρα των Δεινοσαύρων» που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Περπάτησαν ανάμεσα σε προϊστορικούς γίγαντες που κινούνται, ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους και κινούν απειλητικά τις ουρές τους. Εζησαν μια μοναδική εμπειρία, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Ανακάλυψαν με συναρπαστικό τρόπο πληροφορίες για τον τόπο όπου ανακαλύφθηκε ο κάθε δεινόσαυρος, την περίοδο που έζησε, τα ανατομικά γνωρίσματα και τις ιδιαιτερότητές του. Παράλληλα, έμαθαν με τι τρέφονταν οι δεινόσαυροι, καθώς και επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με την εξέλιξή τους.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», που ξαναζωντανεύει μια σκληρή αλλά και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέπτυσσαν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες, προσπαθώντας να κατανοήσουν και να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο γύρω τους.
Ήταν ένα γοητευτικό, συναρπαστικό και παράλληλα επιμορφωτικό θέαμα!